(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Telecí na rajčatech, portském víně, brusinkách a rozmarýnu
Potřebné ingredience
cca 1/2 kg telecího maso (kýta apod.), 1 cibule, rama coulinaise, cca 1 dcl portského vína, cca střední 4 rajčata, brusinky (dávala jsem sušené - jiné nebyly - cca hrst), pepř, sůl, snítka rozmarýnu
(množství je pouze orientační - vařím od oka stylem co lednice dá :-))
Postup přípravy
1. Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na drobno.
2. Na Ramě osmahneme cibulku, až zesklovatí, přidáme maso, osolíme, opepříme, necháme zatáhnout.
3. Rajčata spříme a oloupeme (možná nen nutné, ale můj žaludek rajčatové slupky nemá rád), nakrájíme na mmenší kousky. Přidáme k masu.
4. Zalijeme portským, přidáme brusinky a rozmarýn. Dusíme do měkka. Podléváme buď portským a nebo vodou.
5. Dávali jsme jen s domácín chlebíkem, ale hodí se i rýže apod.
2. Na Ramě osmahneme cibulku, až zesklovatí, přidáme maso, osolíme, opepříme, necháme zatáhnout.
3. Rajčata spříme a oloupeme (možná nen nutné, ale můj žaludek rajčatové slupky nemá rád), nakrájíme na mmenší kousky. Přidáme k masu.
4. Zalijeme portským, přidáme brusinky a rozmarýn. Dusíme do měkka. Podléváme buď portským a nebo vodou.
5. Dávali jsme jen s domácín chlebíkem, ale hodí se i rýže apod.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zberuska
(upraveno)
5. 2. 2013, 22:56
To vypadá hooooodně zajímavě Snad si vzpomenu, až zas budu přemýšlet, co udělat z toho telecího, co jsem koupila